manuele therapie

Kinesitherapie

Kinesitherapie: indien u bij ons een afspraak maakt, zullen we in samenspraak met u kijken welke therapie voor u het best geschikt is. Wij hebben experts op het gebied van: rugklachten, nekpijn, schouderklachten, knieklachten, hoofdpijnklachten, enkelklachten en heupproblematiek.

 

Manuele therapie

Manuele therapie: deze therapie is geschikt voor het behandelen van pijn die te maken kan hebben met het niet goed kunnen bewegen van gewrichten. De effecten van deze therapie zijn heel vaak direct merkbaar. Een manueel therapeut mag “kraken”, maar dit zal altijd in samenspraak met de patiënt gebeuren. Het is de bedoeling dat u door deze therapie merkt dat u soepeler kan bewegen.

 

Dry needling

Dit is een nieuwe methode die vanuit Canada naar Europa is gekomen, waarbij de kinesist met een acupunctuurnaald pijnlijke spieren kan aanprikken. Door deze techniek zal de spier snel en langdurig kunnen ontspannen. De pijnlijke zones in een spier kunnen triggerpoints zijn. De dry needling techniek is een effectieve methode om deze triggerpoints uit te schakelen.

 

Sportkine

De sportkine is gespecialiseerd in het begeleiden, behandelen en trainen van de (top)sporter. De sportkine zal de optimale randvoorwaarden proberen te scheppen om het genezingsproces te stimuleren waardoor de atleet snel zijn sport kan hervatten. We willen u erop wijzen dat iedereen die beweegt door ons wordt bekeken als een topsporter.

 

Rugscholing

Hier leert u verschillende technieken om rugklachten te voorkomen.